Dr Sara Bogdanović

Sara Bogdanović, rođena u Zrenjaninu 1998. godine. Osnovnu i srednju školu završila je kao nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Studiranje na Stomatološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu započela je 2016 godine. Napisala je dva naučno-istraživačka rada kao glavni autor, pod nazivom „Uticaj intenzivne fizičke aktivnosti na sekreciju i osobine pljuvačke“ i „Titar i aviditet serumskih antitela reaktivnih sa Candida albicans kod osoba sa parodontopatijom“, koji su prezentovani na studentskim kongresima sa internacionalnim učešćem. U časopisu „Medicinski arhiv“ M(23) kao student završne godine, je objavila je rad na temu „Uticaj fizičke aktivnosti tokom sportskog treninga na nivo dijagnostičkih markera pljuvačke“. Tokom završne godine studija bila je nosilac stipendije „Dositeja“, koja se dodeljuje najboljim studentima završnih godina.
Nakon obavljenog obaveznog pripravničkog staža na Stomatološkom fkultetu u trajanju od 6 meseci polaže državni ispit maja 2023. godine.
Doktorske akademske studije na Stomatološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu upisuje 2022. godine. Stipendista je Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Trenutno radi na izradi doktorske teze iz oblasti oralne hirurgije koja se bavi problematikom patologije viličnih cisti pod mentorstvom prof. dr Miroslava Andrića. 2024. godine upisuje specijalističke studije na Klinici za Oralnu hirurgiji.